Tips för en lyckad trädgårdsplanering

Att planera trädgården är något alla borde göra. Det är speciellt viktigt att göra inför ett större projekt, men är rekommenderat att göra så snart som möjligt om du aldrig tidigare gjort det.

Gå ut och mäta

Att ta alla trädgårdens mått kommer nog ta lite tid, men du kommer att tacka dig själv senare för att du har gjort det. Alla möjliga förändringar kommer bli mycket enklare att planera in när du har alla måtten till hands.

Inkludera förråd

Något som varje trädgård behöver är ett förråd av något slag. Allt vad trädgårdsarbete heter behöver en rad olika redskap och dessa måste ju förvaras någonstans. Det bästa är egentligen att ha ett fristående förråd ute i trädgården. Du kan till och med köpa ett som är färdigt att monteras ihop från butiker som Sorselestugan.

Skapa en trädgårdsgång

En trädgårdsgång är ett fantastiskt tillskott i vilken trädgård som helst. Och du kan anlägga den på flera olika vis för att få den att passa ihop med stilen på huset och området i allmänhet. Hitta några användbara tips om detta hos Vi i Villa.

Glöm inte belysningen

En trädgård kanske inte behöver belysning i samma utsträckning som insidan av huset. Men det kommer absolut göra trädgården vackrare. Du kan välja allt från små solcellslampor till stora lyktstolpar. Tänk på vad som passar bäst in med det utrymme du har och vad som ger mest effekt av att lysa upp.

Ta hjälp när det behövs

Även om det känns roligt att få göra förändringarna själv bör du alltid vara noga med att tänka på om det är något du inte kan hantera på egen hand. Att ta in lite professionell hjälp för de svårare bitarna kommer så klart kosta mer. Men slutresultatet kommer också bli bättre.