Sommarkalas i trädgården

Sommar och aktiviteter i trädgården passar som handen i handsken. Och vad kan då vara bättre än att sätta upp ett kalas? Men det är inget man gör helt utan vidare. Här kommer några praktiska tips för ett riktigt somrigt kalas i trädgården.

Håll koll på väderleksrapporterna

Mitt i all sol och värme är det lätt att glömma att att sommaren är den årstid då vi får mest nederbörd. Och att välja en solig och fin dag för ett kalas i trädgården är ju mer eller mindre ett måste.

Planera mat och snacks

På ett kalas ska det naturligtvis ätas gott. Tänk på vilken mat som passar bäst och gör en ordentlig shoppinglista. Fruset och torrvaror kan inhandlas i god tid medan färskvaror är bäst att vänta med tills en eller två dagar innan kalaset.

Skaffa dekorationer

Ett kalas behöver så klart även dekorationer för att sätta den rätta stämningen. Planera detta efter vilket typ av kalas det handlar om. Ska man till exempel göra ett barnkalas kan man titta i butiker som Kalaskungen. Dekorera inte bara på bordet utan hitta även saker som kan sättas upp i träden eller liknande.

Roliga aktiviteter

Ett kalas måste ju även inkludera någon aktivitet utöver måltiden. Det finns otroligt mycket att välja mellan, men har man svårt att komma på något bra kan exempelvis Kanebo Event föreslå några roliga aktiviteter att prova på.

Skaffa extra belysning

Om kalaset pågår trots att kvällen anlänt är det ju trevligt att ha lite extra belysning på plats. Papperslanternor, oljelampor eller ljusslingor i träden runtomkring är bara några av möjligheterna som man kan använda sig av.

Förbered med filtar

Trots att det är sommar är ju värmen inte alltid garanterad. Och det behövs inte mycket för att gästerna ska börja känna sig något frusna. Gardera för detta och lägg fram gott om hoprullade filtar som vem som helst kan ta från.