Snygga till utsidan av huset

Om du vill ha en vacker trädgård måste du minnas att ditt hus naturligt blir en del av den. Lägger du inte ned tiden på att fixa till fasaden, taket och allt annat kommer det stjäla uppmärksamheten från huset.

Tvätta huset

Ett av de första stegen mot ett snyggt yttre är att regelbundet tvätta fasaden. Du kan ofta göra det med miljömärk diskmedel eller såpa. Måste du dock avlägsna något som mögel eller alger kan det vara klokt att skaffa ett speciellt fasadtvättmedel.

Måla vid behov

Att antingen måla om hela huset eller bara fräscha upp färgen på vissa håll är något som behöver göras någon gång nu och då. Åtminstone för alla som äger ett hus med träfasad. Ett nytt lager färg kan dock även behövas på tegelfasader och putsade fasader om de målats sedan tidigare.

Dekorera fasaden

Med grundarbetet ovanför slutfört kan du sedan börja titta på en eller annan form av fasaddekoration för att ge fasaden det där lilla extra. Och medan det finns mycket du kan köpa som kan sättas upp på fasaden finns det inget som hindrar dig att skapa något eget och sätta upp. Tänk bara på materialen du använder och att de tål att sitta ute året runt.

Plantera rabatter vid huset

Rabatter längst ned vid huset är ju också ett väldigt snyggt sätt att få huset och trädgården att passa bättre ihop. En sak du alltid måste tänka på när du gör detta är vilket väderstreck sidan av huset vetter mot. Södersidan får väldigt mycket sol varje dag, öster och väster får morgon- och kvällssol respektive, medan norrsidan kan få lite till ingen sol alls.