Skorsstensproblem

Något som aldrig är speciellt roligt att råka ut för som husägare är problem med skorstenen. Har något riktigt allvarligt inträffat så måste man självfallet åtgärda detta så fort som möjligt, och kanske till och med vita direkta åtgärder helt på egen hand. Men det är heller inte roligt att inte kunna använda sin skorsten trots att det inte är någon direkt panik, då detta kan ställa till en rad olika bekymmer.

En skorsten och dess funktion är ingenting som man vanligtvis går runt och tänker på dagarna i ända, men då den slutar fungera på ett eller annat sätt så kommer den snabbt i fokus. En trasig skorsten kan leda till allt från att det regnar in och blir vattenskada, till att det plötsligt börjar ryka in och mycket mer, något som självfallet ingen vill vara med om.

Vid extra allvarliga situationer som uppstår med skorstenen så kan det hända att man själv måste agera direkt, även fast man inte är någon direkt hantverkare att tala om. Läcker det in så pass mycket att det finns risk för en allvarlig vattenskada i huset så gäller det att agera blixtsnabbt. Har man tillgång till taket och kan försäkra sig om att det inte finns någon direkt fallrisk så kan en presenning och några spännband rädda situationen temporärt.

Därefter bör man dock ringa efter hjälp, så att någon yrkesmässigt erfaren person får komma och laga skorstenen så snabbt som möjligt. Väntar man med problem som dessa så blir dom bara större, allvarligare och därför också mera kostsamt. Vi vet att just du är smartare än så!