Fixa till huset

För att trädgården ska kännas fin så gäller det även att huset utgör en del av hela exteriören. Om inte huset är uppfräschat så vad hjälper det att ha en välvårdat trädgård eller vice versa.

Att måla om huset kanske man behöver göra en eller två gånger under ens livstid om man väljer att bo i sitt hus så pass länge. Måleri Väst AB är ett företag som du kan anlita för att måla om ditt hus. Fördelen att anlita en målerifirma är att det går så mycket snabbare än om du ska måla själv.

Med ett nymålat hus så kan du utan dåligt samvete påta i rabatterna medans färgen torkar och du får det fint och ombonat även utomhus. Det gäller att ta hand om helheten och inte lämna något åt slumpen. För att grund och huset ska må bra så se till att dränera ordentligt och inte plantera rabatter för nära husgrunden.

Du kan med fördel lägga en eller två decimeter med singel mot husgrunden och odla dina blomster framför denna rad med singel. På så sätt så går inte all fukt ner direkt mot grund och fasad och det blir en snygg avvägning mot en nymålad grund och fasad med en blomsterrabatt.

Tänk också på uppfart och eventuell stenbeläggning som kanske måste bytas ut för att få en bättre helhet till huset. Om det känns att det blir för mycket detta år med all renovering med ommålningen så kan man vänta tills nästa år med att fixa uppfart, gångar och garageplats till nästa år.