Fel vid bostadsköpet

Att köpa ett hus är en stor affär och man önskar ju att allt ska gå smidigt och smärtfritt. Nu är det inte alltid det gör det utan det kan bli problem efter att affären gått igenom.

Har allt fungerat perfekt vi ditt husköp eller bostadsrätt så är det bara att flytta in och påbörja sitt liv i det nya huset eller lägenheten. Skulle det däremot bli något galet vid köpet så finns det hjälp att få. Även om det kan kännas ganska hopplöst och tungt så kan problem lösas trots att man skrivit på avtal och annat som har med affären att göra.

Om man upptäcker att det är något fel som inte tagits upp vid försäljning så kan man kräva prisavdrag. Skulle det vara så att man inte kan flytta in utan måste bo på annat sätt under en tid av reparation av fel i hus eller lägenhet så kan man få kompensation för detta. Det lönar sig alltid att kolla upp om saker och ting inte står rätt till.

Rätt ska vara rätt och om något uppstått som inte är enligt de regler som är uppsatta för köp och försäljning av bostadsrätt eller villa så gäller det att lösa detta så fort som möjligt. Så även om det det kanske känns hopplöst så är det inte omöjligt att det går att lösa. Var noga med allt skriftlig kommunikation med den som säljer så allt finns dokumenterat vid eventuell tvist mellan er.