Dags att måla om kåken

Den som har hus vet att det kommer en tidpunkt då det är dags att måla om kåken. En målad fasad håller inte i evighet utan efter ett tag så är det nödvändigt att måla om. Väder och vind gör sitt för att fasaden ska sakta men säkert försämras.

Anlita målerifirma

Sommartid är den allra bästa tidpunkten för att måla om sitt hus. Ta kontakt med exempelvis Strandåker Måleri om ni inte planerar att måla om huset själv. En målerifirma har erfarenheten så det kommer att gå betydligt snabbare än om man ska måla själv. Skulle det visa sig att ni behöver renovera era fönster i samma veva så prata med Strandåker då de även kan lösa detta.

Måla om själv

Att måla om själv är ingen större hjärnkirurgi. Det gäller att man har den tid som krävs för att hinna utföra arbetet. Förarbetet är alltid det som är viktigt för att få bästa slutresultatet. Beroende på vilken typ av fasad som kåken har så krävs det lite olika förarbeten. En träfasad så gäller det att se till så att all lös färg skrapas bort. Byt ut trädetaljer som kanske ruttnat.

Hyra byggställning

Om ni anlitar en målerifirma så har det förmodligen egen byggställning. Väljer ni att måla själv så strunta i stegar och annat. Hyr en byggställning så kommer arbetet att gå så mycket enklare. Ni kanske inte behöver bygga upp runt hela huset utan flytta den till den vägg som ni arbetar med. Det är säkert att stå på en ställning och måla istället för en stege.