Att vara husägare

Att köpa ett hus är en av de största investeringarna som vi människor gör i livet, och alla som har ett hus vet att det innebär en hel del jobb.

Huset vi äger och bor i är en investering som vi måste förvalta och ta hand om så att det inte förstörs och tappar sitt värde. Huspriserna stiger över landet och att köpa ett färdigrenoverat hus idag är inte alls lätt, rent ekonomiskt.

Köper man ett renoveringsobjekt så är det viktigt att man snabbt kartlägger vad som behöver åtgärdas på huset, är det exempelvis ett läckande tak det gäller så ska man inte vänta med att åtgärda det. Om du har köpt ett gammalt hus med ett läckande tak så är det lika bra att göra om hela taket, då vet du att det blir tätt, säkert och riktigt snyggt. Ett snyggt plåttak är inte bara hållbart och kvalitativt utan ger också huset en iögonfallande fräsch lyster.

Köp aldrig ett hus som du känner att du inte kommer att mäkta med, det kan kosta dig oerhört mycket onödiga pengar. Köper du ett renoveringsobjekt så ska du vara medveten om att det inte sällan innebär oerhört mycket jobb.

Men för den händige är ett renoveringsobjekt som pricken över i:et och har man bara skaparlusten och energin så kan ett renoveringsobjekt vara det roligaste projektet i livet. Det finns också en sann glädje i att kunna se och ta stolthet i saker som man har byggt själv med egna händer.

Om du äger ett hus med exteriöra renoveringsbehov så är den bästa årstiden på intågande nu. Gör en realistisk tidsplan så att du vet att du kommer att hinna med de exteriöra renoveringarna på huset. En tidsplan kan låta oerhört pretentiöst men det är viktigt att du inte lämnar något påbörjat och ofärdigt, särskilt med tanke på att den svenska hösten vanligtvis är kall och rejält regnig.